Kolagen – vytahuje nejen Vaši pleť

Kolagen – vytahuje nejen Vaši pleť

Jste mladí, máte krásnou a pevnou pokožku, silné vlasy, nehty a dostatečné množství kolagenu. Jedná se zřejmě o věci, které prakticky vůbec neřešíte – ale s věkem bohužel kolagen ztrácíte a jeho obsah v těle výrazně klesá. Tato látka je však také přirozenou součástí pohybového aparátu, kde tvoří základ pojivových tkání – vaziv, chrupavek a kostí.

Jídelníček plný ovoce a zdravých tuků

Naše tělo si vytváří kolagen úplně samo, nicméně s přibývajících věkem však tato schopnost bohužel klesá. To, že Vám v těle ubývá kolagen poznáte sami, většinou okolo 25. roku Vašeho života. Jeho nedostatek ovlivňuje kvalitu chrupavek, šlach, vazů a kloubních pouzder, jejíž opotřebení následně vede k degenerativním změnám a vzniku bolesti. Tvorbě kolagenu však můžete napomoct vhodnou stravou. Jeho produkci podporuje například vitamin C.

Začněte každý den sklenicí vlažné vody s citronovou nebo limetkovou šťávou a do jídelníčku zařaďte větší podíl ovoce a zeleniny. A kde ještě najdete kolagen? V krůtím mase, telecích játrech, vaječném bílku, sladkých bramborách (batáty), špenátu, vývarech z kostí, ale také v potravinách bohatých na síru, která je důležitá pro syntézu kolagenu.

Zdrojem tohoto stopového prvku jsou hlavně živočišné potraviny, jako je hovězí maso, vejce, drůbež či mléčné výrobky. Síru obsahuje také česnek, cibule, brokolice, zelí nebo růžičková kapusta.

Nejvyšší možná dávka kolagenu v 1 porci

Díky našemu balení, vývoji a celkovému postoji poskytujeme nevyšší možnou dávku kolagenu v jedné porci. Díky tomu svému tělu velmi rychle dodáte odporučenou denní dávku kolagenu, a to bez odměřování a míchání – což je v dnešní rychlé době nesmírná výhoda. Navíc vše dostanete v malém přenosném balení. Ideální!

Právě z tohoto důvodu byl našich švýcarských laboratořích vyvinut pomocí inovativní technologií hydrolýzy kolagenu, která pomohla rozštěpit kolagen na ještě menší aktivní peptidové částice o velikosti Da 2000. Díky tomu je možnost vstřebatelnosti kolagenu až na úrovni 95 %.